Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Een goede nachtrust begint bij een schoon huis!

Goede-nachtrust-begint-bij-een-schoon-huis-Lenano-schoonmaakgemak

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kwam onlangs met verassende cijfers: Een op de twintig Nederlanders kampt met slaapgebrek. Bij tien procent van die mensen is het probleem zelfs ernstig. Nu kan slaapgebrek vervelend zijn: gapen, een extra bakje koffie of geen zin om te werken. Maar duurt dit probleem voort, kan het ernstige gevolgen hebben. Na een slecht humeur, vergeetachtigheid en een slechte concentratie kan het uiteindelijk ervoor zorgen dat u ernstig ziek wordt.

Nu denkt u misschien dat het simpel op te lossen is door vroeger naar bed te gaan de volgende avond. Helaas lukt dat de meeste mensen niet. Natuurlijk zijn er allerlei dingen die het slapen kunnen vermoeilijken zoals een mobiele telefoon of te hoge temperaturen in de slaapkamer. Maar waar de meeste mensen niet aan denken is een schoon bed! Schone lakens, een schoon tapijt of schone gordijnen in de slaapkamer kunnen gewoon het verschil maken tussen een goede nachtrust en slapeloze nachten.

Schoonmaken in de slaapkamer

Huisstofmijt is een heel klein beestje die zich nestelt in uw bekleding, matras, gordijnen en andere stoffen in uw huis. Het beestje is zo klein dat ze met zijn vijven in een millimeter passen. Als u maar ver genoeg inzoomt, dan kunt u ze wel zien. Ze zien er nogal monsterachtig uit en u kunt er nooit helemaal vanaf komen. En dat is vervelend, vooral voor de mensen die allergisch zijn voor de beestjes en hun uitwerpselen. Maar ook als u niet allergisch bent, kunnen deze beestjes toch veel ongemak meebrengen en u uit uw slaap houden. Gelukkig zijn ze simpel te bestrijden.

Regelmatig stofzuigen is misschien vanzelfsprekend, maar het stofzuigen van uw matras kan ook veel verschil maken. In een stofzuigbeurt kunt u miljarden van die beestjes van slaapplek doen verwisselen naar de stofzuigerzak. Ook het ventileren en luchten van de slaapkamer en badkamer is belangrijk. De beestjes vinden warmte en vocht lekker. Frisse en koude lucht is droog, dus daar houden ze niet van. Probeer ook eens uw hoofdkussen in de vriezer te stoppen, daarmee kunt u alle huismijt in een keer doodvriezen. Helaas komen ze toch weer terug.

Vaarwel huismijt

Maar geen nood! De technologie kan ons verder helpen. Lenano kan uw stoffen beschermen tegen dit vieze, enge beestje. Nadat alle stoffen producten schoongemaakt zijn, kunt u het best alles met Lenano Nano Textiel Coating behandelen. Eenmaal behandeld met de Nano Coating van Lenano, komen de beestjes niet snel meer terug.

De coating hecht zich diep in de structuur van bijvoorbeeld uw gordijn of uw matras waardoor er geen huidschilfers meer op de stof blijven liggen. De huismijt leeft van uw huidschilfers en kan geen voedsel meer vinden wanneer u uw stoffen coat met Lenano Nano Textiel Coating.

Zo ziet u maar weer op hoeveel manieren Lenano ons leven gemakkelijker kan maken met het schoonmaakgemak waar we bekend om staan. Het is zeker aan te raden om uw textiel eens goed te beschermen tegen deze diertjes gedurende de winter, die nog even zijn staart roert. Maar vooral voor mensen met een allergie komt deze technologie als geroepen. Lenano wenst u daarom nog veel gezondheid!