Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Handige tips voor de winterschoonmaak

Winterschoonmaak-Lenano-schoonmaakgemak

We zitten er net even tussen. Het saaie stukje jaar tussen de feestdagen en de lente. Het is nog lang donker, iedereen loopt een beetje te snotteren en te snuiven en het is nog aardig koud buiten. Nederland zit in een winterdip! Maar geen nood! Hier kunnen we natuurlijk wat aan doen. En Lenano kan u daarbij helpen.

Iedereen is wel bekend met het begrip ‘voorjaarsschoonmaak’. Vroeger was het de gewoonte na de winter de boel eens flink schoon te maken. Sinds de jaren ’50 zijn is door de komst van elektrische apparaten en de werkende huisvrouw de voorjaarsschoonmaak niet zo gebruikelijk meer.

Waarom in de winter schoonmaken?

Nu de voorjaarsschoonmaak niet meer zo vanzelfsprekend is, is het geen slecht idee om de winterschoonmaak te introduceren. Er zijn namelijk genoeg redenen waarom het verstandig is om in de winter een grote schoonmaak te houden.

De winterdip is natuurlijk al genoeg reden om alles weer eens lekker fris te laten ruiken. Maar ook griep, verkoudheid en keelontstekingen liggen overal op de loer, vooral wanneer u met kinderen te maken heeft. Alles weer even goed schoonmaken zal u en uw gezin helpen gezonder de winter door te komen! Lenano gaat u daarbij helpen!

Handige tips voor de winterschoonmaak

Een voordeel ten opzichte van de rest van het jaar is dat het in de winter flink kan gaan vriezen. Hier kunt u uw voordeel uit halen. Spullen zoals uw matras, knuffels, dekbedden en kussens gaan niet altijd in de wasmachine. Maar als u ze buiten hangt wanneer het vriest, vriezen de vele miljoenen huisstofmijten dood. Dit geldt natuurlijk ook voor uw mooie jasje die u liever niet naar de stomerij brengt. Na de feestdagen kunnen er flink wat etensgeuren hangen in uw mooie pak. Spray er wat Lenano Nano Textiel Coating overheen en uw textiel blijft het hele jaar mooi en fris.

Maar ook uw ramen en uw keuken wilt u graag schoonhouden in de winter. Vooral na de feestdagen hebben de versieringen aan de ramen en etensresten in de keuken flink wat schoonmaakwerk nodig. Lenano Nano Glas Coating en Nano Sanitair Coating zorgen voor een langdurige bescherming van uw ramen en uw keuken. Zo heeft u het hele jaar plezier van de winterschoonmaak.

Ook uw vloer kan in de winter veel te maken krijgen met vuil, vocht en zouten. Daarom is het belangrijk om juist tijdens de winter de vloer goed schoon te houden. Lenano Nano Hout Coating helpt u vloer mooi te houden. Het hele jaar door.

Nog een paar handige tips:

  • Leg uw tapijt buiten op de droge sneeuw. De sneeuw reinigt het tapijt. Let wel op dat u de onderkant van het tapijt op de sneeuw legt.
  • Doe deuren en ramen een paar uur open. In de winter wordt het vaak vochtig in huis. Bij vorst is de lucht een stuk droger en droge lucht warmt sneller op. Dit scheelt ook nog eens stookkosten.
  • Stop zomerkleding in een doos of een zak. Ongebruikte kleding zorgt voor veel stof in huis.
  • Vervang uw luchtfilters. In de winter zitten de ramen vaak dicht.
  • Maak uw koelkast en vriezer schoon. U kunt nu het eten gewoon buiten zetten. Zet gelijk een aantal halfvolle potjes met water buiten. Door de potjes bevroren water erin te plaatsen koelt de vriezer weer snel af na het schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.