Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Een mooie tuin met Nano Steen Coating

Een mooie tuin met nano steen coating - Lenano schoonmaakgemak

Wij vinden ze wel mooi, die strakke Zen tuinen. Natuurlijk, smaken verschillen. Er zijn echter maar weinig mensen die niet op de een of andere manier kunnen genieten van mooi steenwerk. Uw stenen paadje in de tuin bijvoorbeeld, die heeft u vast zelf uitgekozen. Steenwerk kunt u zowel binnen als buiten toepassen. Denk maar eens aan een traditionele Romeinse tuin of huiskamer vol met marmer en kalksteen.

Hier in Nederland kennen we vooral onze traditionele stadskernen vol met culturele gebouwen van baksteen. In de moderne bouwkunde wordt echter steeds vaker voor goedkopere alternatieven gekozen, dus we moeten zuinig zijn op het steenwerk wat we hebben staan. U wilt vast ook wel zuinig zijn op uw steenwerk thuis. Lenano heeft de oplossing voor u.

Toepassingen Nano Steen Coating

Wanneer u aan nano coating denkt, denkt u in eerste instantie misschien aan autolak, glaswerk of zonnepanelen. Maar uw steenwerk kan net zo goed beschermd worden met een nano coating! Lenano heeft een nano coating ontwikkeld speciaal voor steen en betonwerk.

De toepassingen voor de coating zijn eindeloos. Uw muurtje aan de straat is misschien regelmatig het slachtoffer van graffiti of een dronken voorbijganger die zijn blaas even moest legen. Misschien zijn uw dakpannen regelmatig het slachtoffer van een sanitaire stop voor een groep meeuwen. Misschien twijfelt u wel of zo’n mooie stenen vloer of stenen pad zou nemen met uw kinderen en hun speelsheid.

Lenano Nano Steen Coating helpt uw steenwerk mooi te houden. Uw vensterbanken, dorpels, natuurstenen vloer of uw beeldwerk in de achtertuin. Vocht, vuil en gebruik zorgen voor slijtage en al snel verliest het zijn mooie uitstraling. De coating bestaat uit hele kleine deeltjes die vocht en vuil afstoten. De structuur is op moleculair niveau zo gemanipuleerd dat er kleine puntige vormpjes op het oppervlak ontstaan waardoor vocht en vuil op het oppervlak blijft liggen en niet in het steenwerk trekt.

Hoe werkt de coating?

De coating bestaat uit nano deeltjes die diep doordringen in het steenwerk en hecht zich in de structuur van de steen. Daardoor blijft het steenwerk luchtdoorlatend en kan het ventileren. Het beschermt dus niet alleen tegen het intrekken van vocht, maar het verliest zijn ventilerende werking niet.

Doordat de structuur van het steenwerk beschermd is met een laagje coating, kan vocht en vuil zoals graffiti, urine en olie zich niet in de steen hechten en glijd gemakkelijk van het oppervlak af. Natuurlijke organismen waar u buiten mee te maken krijgt, blijven niet meer zitten op het steenwerk zodat u geen last meer heeft van algen, mossen, schimmels, zouten en kalkaanslag. Het is daarnaast gewoon biologisch afbreekbaar, dus u draagt zo ook uw ‘steentje’ bij aan het milieu.

U kunt het gemakkelijk aanbrengen met een rollertje of een kwast. Daarna heeft u jarenlang profijt van het schoonmaakgemak van Lenano. Even afspoelen en het vuil glijdt er zo van af! Wij zien onszelf al zitten deze zomer. Met een drankje op m’n luie stoel in een Zen tuintje, genietend van de rust.