Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Ramen wassen zonder strepen, hoe behoud je blijvend resultaat?

Ramen-schoonmaken-met-nano-coating-Lenano-schoonmaakgemak

Ramen wassen is een klusje wat we maar al te graag uitstellen. Maar met de zomer om de hoek, vaak laaghangende zon, zien we elk vuiltje op de ramen. Uiteindelijk wordt het raam zo vies dat je er niet meer doorheen kunt kijken.

En wanneer je dan toch de moeite neemt om te poetsen, zijn na een uur de strepen alweer zichtbaar op het raam. Wist je ook dat je ramen wassen terwijl de zon schijnt, een oorzaak is van het trekken van strepen? Doordat de zon op de ramen staat, droogt je reinigingsmiddel sneller op voordat je het raam kunt zemen. Dus nu de vraag, hoe kan je jouw ramen wassen zonder strepen? Wij hebben voor jou de beste manier met de minste inspanning!

Waarom is ramen wassen belangrijk?

Natuurlijk is het fijn als je door je ramen kunt kijken waar geen vuiltje op te zien is. Het geeft een schone en strakke uitstraling aan een ruimte.

Maar ramen wassen brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Ramen die vaak gewassen worden zien er niet alleen schoner uit, maar blijven ook langer schoner. Daarnaast kan ophopend vuil schade veroorzaken aan het raam en de kozijnen. Dit kan voor schuren en krassen zorgen. Op lange termijn kan dat vuil ook schimmel veroorzaken, wat slecht is voor de gezondheid.

Nu je weet dat het wassen van je ramen belangrijk is, wil je hier natuurlijk de meest makkelijke manier voor weten. Daarnaast wil je dit natuurlijk ook het liefst doen zonder de vervelende strepen op de ramen. Lenano helpt je graag op weg met zes simpele stappen voor het wassen van je ramen zonder strepen!

Hoe kunt je jouw ramen wassen zonder strepen?

Benodigdheden:

Voor het ramen wassen heb je de volgende benodigdheden nodig:

benodigdheden-ramen-wassen-zonder-strepen

Zes stappen om je ramen te wassen zonder strepen

Stap 1:

Je kunt het beste je ramen wassen op een grijze dag. Doordat de zon er niet vol op staat, zie je beter waar je aan het poetsen bent en welke plekken je nog mist. Dit helpt ook om jouw ramen te wassen zonder strepen. Lees in deze blog alles over het wassen van ramen in bewolkt weer.

Tip: Leg voordat je de binnenkant van het raam poetst, een dweil neer om je vloer te beschermen.

Stap 2:

Je kunt het glas schoon te maken met de Maxx Xtreme allesreiniger die wij meeleveren in een handige spuitfles, of je kunt een andere allesreiniger gebruiken. Gebruik bij het schoonmaken geen spons. Het vuil kan hierin ophopen, waardoor je mogelijk met zand en andere viezigheid je raam beschadigt.

Stap 3:

Droog daarna het oppervlak af met een vetvrije doek. Het is belangrijk dat het raam vetvrij en droog is voor dat je de coating aanbrengt. Droog ook de kozijnen om deze te beschermen tegen schimmel.

Stap 4:

Met een nieuwe, schone microvezeldoek kun je in cirkelvormige bewegingen de coating aanbrengen op het raam. Blijf deze beweging herhalen totdat de coating is opgedroogd.

Stap 5:

Na ongeveer 5 minuten kun je het oppervlakte nog een keer poetsen met een microvezeldoek. Als de coating er eenmaal op zit, hoef je je niet meer druk te maken om vieze ramen.

Stap 6:

Wacht wel een aantal uur met het gebruik van water op het oppervlak totdat de coating volledig is uitgehard.

Met deze zes stappen heb je in een mum van tijd schone ramen! Zo makkelijk was het wassen van je ramen zonder strepen nog nooit.

Tip: ook benieuwd naar hoe je de raamkozijnen schoonmaakt nu je ramen weer glanzen? Bekijk dan eens onze blog waarin we uitleg geven over het schoonmaken van raamkozijnen.

Wat is een Lenano coating, en hoe helpt het om je ramen te wassen zonder strepen?

Wil je ook ramen zonder strepen? Door Lenano’s glas coating te gebruiken, creëert je een onzichtbare beschermlaag waarmee de ondergrond wordt voorzien van een water- en vuilafstotende werking.

Hierdoor is schimmel, kalk en vuil praktisch niet in staat zich te hechten aan de ondergrond waardoor het schoonmaken veel gemakkelijker voor je wordt gemaakt. Afnemen met een (natte) microvezeldoek is vaak al voldoende om de ondergrond te reinigen.

Hoe werkt Lenano’s glas coating?

De microstructuur van de Lenano coating is opgebouwd uit minuscule piramides. Deze hechten zich diep in de structuur van het oppervlak zodat de vieze moleculen niet op het oppervlak blijven zitten, maar er gemakkelijk afrolt. Vocht, vuil en vet krijgen zo geen kans meer om je raamwerk te bevuilen. Je kunt het afspoelen met water en je glaswerk blijft droog achter. Zo ziet ondanks fel zonlicht al je raamwerk er blinkend schoon uit!

Hoe brengt u de coating aan?

  1. Voor een optimale werking breng je de coating aan op een schone, droge en vetvrije ondergrond
    (hoe beter de voorreiniging, hoe beter de aanhechting, hoe duurzamer de bescherming)
  2. Breng de coating, in cirkelvormige bewegingen, aan op het oppervlak en herhaal tot de coating is opgedroogd
  3. Poets na ongeveer 5 minuten het oppervlak na met een microvezeldoek
  4. Wacht een aantal uur met het gebruik van water op het oppervlak tot de coating volledig is uitgehard