Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Tuinmeubelen schoonmaken met nano coatings, hoe doe je dat?

Tuinmeubelen schoonmaken nano coatings

Je kent het wel, de zon gaat lekker schijnen, je kan eindelijk weer in de tuin zitten! Maar wanneer je de tuinmeubelen tevoorschijn haalt, is het mooie witte materiaal groen, en moet je eerst de tuinmeubelen schoonmaken voordat je kan genieten van het mooie weer. Helaas wordt kunststof nogal snel vies en lelijk, zeker wanneer het blootgesteld wordt aan invloeden vanuit de natuur. Groene aanslag, modder, kalk en schimmel kan je tuinmeubilair uiteindelijk doen verweren, zelfs wanneer we het over kwalitatief beter plastic hebben dat wordt gebruikt bij duurdere stoelen, banken en tafels. Het gaat er al snel minder netjes uitzien.

Gelukkig is kunststof over het algemeen snel schoon te maken. Daarom heb je waarschijnlijk ook in de eerste plaats voor kunststof gekozen. Kunststof is gemakkelijker te onderhouden en het blijft langer goed in vergelijking met hout.

Lenano gaat hier nog een stapje verder. De Kunststof Nano Coating van Lenano beschermt je kunststof tuinmeubilair nog beter tegen vocht en vuil waardoor je minder vaak en minder intensief hoeft schoon te maken. In deze blog gaan we er uitgebreid op in hoe je het beste je tuinmeubelen schoonmaakt op een duurzame manier die de kwaliteit en uitstraling behoudt. 

Waarom moet je je tuinmeubelen schoonmaken?

Kunststof tuinmeubelen zijn ideaal en worden steeds meer geliefd. Het aanbod is veelzijdig, het materiaal is sterk en over het algemeen hoef je er weinig moeite in te stoppen. Toch is het belangrijk om je tuinmeubilair te onderhouden. Door je tuinmeubelen schoon te maken, voorkom je groene aanslag, modder, kalk en schimmel. Buiten het feit dat dit je meubels er snel minder goed uit laat zien, kunnen deze invloeden van de natuur ervoor zorgen dat je tuinmeubilair uiteindelijk verweerd, zelfs bij kwalitatief beter plastic en duurdere meubels. Daarnaast verlengt schoonmaken de levensduur enorm. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je 1 tot 2 keer per jaar toch echt je tuinmeubels schoonmaakt.

Hoe kan Lenano helpen met je tuinmeubelen schoonmaken?

Gelukkig zijn tuinmeubelen makkelijk schoon te maken. En dit kan nog makkelijker, met Lenano kunststof coating. De coating helpt namelijk met het behouden van de originele uitstraling van je tuinmeubelen. Als je op microscopische graad kijkt naar de onbehandelde kunststof oppervlakte, dan is dat poreus. Door die minuscule groeven en gaatjes, kan vuil zich daarin ophopen waardoor er beschadigingen optreden. Dit maakt schoonmaken ook een stuk moeilijker. De nano-coating zorgt voor een dun laagje vloeibaar glas. Deze ultradunne laag zorgt dat de oppervlakte water- en vuilafstotend is. Hierdoor blijft vocht, vet en vuil boven op de coating liggen, waardoor het geen kans krijgt de kunststof te beschadigen. Daarnaast is het zeer makkelijk afneembaar, hierdoor word het schoonmaken nog makkelijker! 

Kunststof Nano Coating

Wat maakt Lenano nu zo handig voor het onderhoud?

Het bio statische oppervlak beschermt je meubilair tegen de aangroei van mossen en schimmels. Bacteriën krijgen zo geen kans zich te nestelen in je tuintafel waar je in de zomer je eten nuttigt. Zeker als je kinderen hebt komt dit goed van pas. Kinderen zitten overal met hun handen aan en steken gemakkelijk hun vingers in de mond. Zo beschermt je jouw kinderen dus tegelijkertijd tegen ongewenste bacteriën. Daarnaast beschermt het ook je tuinplanten. Veel schoonmaakmiddelen hebben chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, en daarbij ook je tuin. Door Lenano zal je aanzienlijk minder schoonmaakmiddel hoeven te gebruiken bij je tuinmeubels schoonmaken, of kan je zelfs alles op natuurlijke basis doen.

Lees meer over het schoonmaken van tuinmeubels op natuurlijke basis op de blog van Driehoek Zeep.  

Tuinmeubelen schoonmaken met Lenano kunststof coating

Wat heb je nodig?

 • Microvezel doek 2x
 • Handschoenen
 • Lenano kunststof coating
 • Kristalsoda of een ander schoonmaakmiddel
 • Eventueel groene zeep

Het proces

Voordat je begint, zorg dat je handschoenen draagt bij het schoonmaken van de tuinmeubelen en het aanbrengen van de coating. Ook is het belangrijk om dit proces buiten te doen, of in een goed geventileerde ruimte.

Stap 1

Voor een optimale werking breng je de coating aan op een schone, droge en vetvrije ondergrond. Hoe beter de voorreiniging, hoe beter de aanhechting, hoe duurzamer de bescherming!

Tip: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schoonmaakmiddelen die kunnen schuren. Het beste kunt u in een emmer lauwwarm water een schepje kristalsoda doen. Zorg voor zacht materiaal bij het schoonmaken, dus een spons of een zachte borstel, om beschadigingen te voorkomen. Droog vervolgens alles met een schone doek. Zitten er echt veel hardnekkige groene aanslag op het oppervlak? Dan kan je ook wat groene zeep gebruiken om hiervan af te komen. 

Let op: gebruik vooral geen hogedrukspuit op je tuinmeubels! Dit kan de kunststof beschadigen.

Stap 2

Breng de coating met een schone microvezel doek, in cirkelvormige bewegingen aan op het oppervlak, en herhaal dit tot de coating is opgedroogd.

Stap 3

Poets na ongeveer 5 minuten het oppervlak na met een nieuwe, schone microvezeldoek.

Stap 4

Wacht een aantal uur met het gebruik van water op het oppervlak tot de coating volledig is uitgehard. De beschermlaag is volledig doorzichtig, en compleet uitgehard na 20 uur.

Stap 5

Neem regelmatig je tuinmeubilair af met een doekje en wat water met soda. Door de coating zal het vuil op de oppervlakte blijven liggen, waardoor dit makkelijk afneembaar is. Een snelle schoonmaakbeurt hier en daar, en je tuinmeubels gaan een stuk langer mee!

Witte tuinstoelen, het hele jaar door

Met Lenano heb je tijd om gebruik te maken van je tuinmeubilair. Door de afstotende laag blijven je tuinmeubelen langer schoon en zijn ze minder vatbaar voor verkleuring en aangroei. Zo kan je profiteren van optimaal schoonmaakgemak, dat is waar Lenano voor staat! Natuurlijk kan je de coating ook gebruiken voor je kunststof kozijnen of het tuinkasteeltje van je kind.

Ben je klaar met schoonmaken en is de coating aangebracht? Zet dan je kunststof tuinstoel lekker in de zon, doe je ogen dicht, en geniet van de zomer!

Lenano Kunststof Coating

Een aantal voordelen op een rijtje

 • Zeer gemakkelijk aan te brengen
 • Water- (hydrofoob) en vuilafstotend (oleofoob)
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik
 • Vlekbestendig, helpt beschermen tegen streepvorming door water en het aanhechten van vuil en algen
 • Boenen, schrobben of het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen is overbodig
 • Easy-to-clean effect. Behandelde oppervlakken blijven langer schoon
 • Exceptionele duurzaamheid, jarenlange bescherming

Zeer geschikt voor gebruik op

 • Kunststof kozijnen
 • Plexiglazen douchecabines
 • Verfwerk
 • Polyester
 • Dakkapellen
 • Kunststoffen tuinhuisjes
 • Plastic speelattributen
Kunststof Nano Coating