Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Voor ultiem schoonmaak gemak: de vuilafstotende nano spray

Lenano nano spray schoon

Anders dan een gewoon schoonmaakmiddel, zorgt de vuilafstotende nano spray van Lenano ervoor dat alles langer schoon blijft met een duurzame bescherming. Doordat de coating een vuilafstotende laag creëert, krijgen stof, schimmel en ander vuil niet de kans om zich aan het oppervlak te hechten. Door de vuil werende laag, is het na de behandeling voldoende om het oppervlak met een vochtige (microvezel)doek af te nemen en het aanwezige stof en vuil eenvoudig te verwijderen.

Een gewoon schoonmaakmiddel heeft deze eigenschappen niet. Daarom moet u, als u de badkamer met een gewone allesreiniger schoonmaakt, al snel opnieuw aan de slag, omdat u al niet meer kunt zien dat u een week eerder alles nog zo blinkend schoon had gepoetst. Met Lenano’s vuilafstotende nano coatings is dit verleden tijd!

Dus, hoe werkt een nano vuilafstotende spray en wat zijn de voordelen?

De vuilafstotende sprays hebben meerdere voordelen. De coatings zijn zeer flexibel, super glad, ademend en super foob. Wat zoveel wil zeggen dat het oppervlak na behandeling olie, water en droge verontreinigingen afstoot.

Daarnaast hecht droog vuil zich praktisch niet aan het behandelde oppervlak en hebben vloeistoffen zoals rode wijn of koffie significant meer moeite om de coating te penetreren.

Wat misschien wel het meest bijzonder is, is dat bijna alle behandelde oppervlakken voortaan alleen met water of een vochtige (microvezel)doek kunnen worden gereinigd. Dit betekent dat in de meeste gevallen milieuschadelijke reinigingsmiddelen en/of chemicaliën niet meer nodig zijn.

Helpen de vuilafstotende sprays alleen tegen stof en ander droog vuil?

Nee, Lenano’s vuilafstotende sprays hebben juist de eigenschap dat het werkt tegen praktisch alle soorten vuil. Dit is dankzij de vuilafstotende laag die de nanodeeltjes in onze producten creëren. Alle soorten vuil, dus ook hardnekkig vuil zoals vetten en schimmels, kunt u veel gemakkelijker verwijderen na een behandeling met een Lenano vuilafstotende nano spray.

Hoe lang werkt de beschermende laag?

Een beschermende laag die u aanbrengt met behulp van onze vuilafstotende nano coatings hebben de potentie om een meerjarige bescherming te bieden. Dit hangt wel van bepaalde omstandigheden af zoals de hoeveelheid slijtage door bijv. intensief gebruik of weersomstandigheden bij buitengebruik. Maar over het algemeen bent u een lange tijd verlost van intensief schoonmaken. En dit geldt niet alleen voor de badkamer, dat geldt voor alle vertrekken in uw huis waar u onze producten kunt gebruiken, dus ook de keuken en het toilet. En er zijn nog veel meer toepassingen, en ook dan ben u voor lange tijd verlost van de regelmatig terugkerende intensieve schoonmaakbeurten. Als u de badkamer met een coating van Lenano heeft behandeld hoeft u daarna alleen maar met enige regelmaat de vloer, de tegels, de wastafel, douchecabine, bad en wat er nog meer in uw badkamer aanwezig is, met een vochtige doek af te nemen, om alles er weer blinkend schoon uit te laten zien.

Een ander bijkomend voordeel hierbij is dat u schade voorkomt door het gebruik van te agressieve schoonmaakmiddelen of te harde borstels. Deze heeft u gewoonweg niet meer nodig na een behandeling met Lenano’s vuilafstotende sprays.

Kan ik de vuilafstotende nano spray op elke ondergrond toepassen?

Voor praktisch alle ondergronden is er een nano vuilafstotende spray beschikbaar, maar hebben wij specifieke keuzes gemaakt in ons assortiment. De verschillende nano coatings zijn in algemene zin te onderscheiden in coatings voor non-absorberende oppervlakken zoals; glas, metaal, kunststof & zonnepanelen en coatings voor absorberende oppervlakken zoals textiel, hout & steen. Wij hebben ervoor gekozen om onze focus te leggen op coatings voor non-absorberende ondergronden. Hierbij kunnen wij namelijk garanderen dat wij de beste kwaliteit coatings kunnen leveren.

De vuilafstotende sprays kunnen niet worden toegepast op ondergronden waar al een beschermlaag of coating is aangebracht.  Hierbij kunt u bijv. denken aan een anti-aanbaklaag of teflon. Ook hebben zonnepanelen vaak vanuit de fabriek al een siliconen bescherming. Wanneer er al een coating of beschermlaag op het oppervlak aanwezig is, kan de nieuwe coating zich niet hechten waardoor u dus niet optimaal kan profiteren van een duurzame bescherming. Kijk dus goed of het oppervlak wat u wilt behandelen hier aan voldoet.

Hoe past u Lenano’s vuilafstotende sprays toe?

We krijgen regelmatig de vraag of het aanbrengen van een nanocoating ingewikkeld is. Gelukkig is dat met onze vuilafstotende sprays zeer gemakkelijk en gebruikersvriendelijk. Volg de volgende stappen op:

STAP 1:

Allereerst is het van groot belang dat de oppervlakken die u wilt gaan coaten, goed gereinigd zijn. Dit kunt u doen met onze Maxx Xtreme Cleaner, of een andere allesreiniger. De coating heeft een schone, droge en vetvrije ondergrond nodig om zich optimaal te kunnen aanhechten. En hoe beter de aanhechting, hoe duurzamer de bescherming. Daarnaast is het belangrijk om er voor te zorgen dat het oppervlak droog is voordat u de vuilafstotende nano spray aanbrengt.

STAP 2:

Schudt de vuilafstotende spray voordat u deze aanbrengt.

Tip: U kunt de coating het beste aanbrengen met de bijgeleverde (non-woven) microvezeldoek!

Breng de coating aan in cirkelvormige bewegingen, totdat de coating volledig is opgedroogd. Zorg ervoor dat het hele oppervlak bereikt word. Hierbij is het ook belangrijk dat het gehele oppervlak gelijkmatig wordt behandeld. Laat hierna de coating enkele minuten drogen.

STAP 3:

Poets na ongeveer 5 minuten het oppervlak na met een droge (microvezel)doek. Het kan gebeuren dat na het aanbrengen van de coating het oppervlak een beetje ‘mistig’ oogt. Dit lost u gemakkelijk op door met een vochtige doek het oppervlak af te nemen.

STAP 4:

Wacht vervolgens een aantal uur met het gebruik van water op het oppervlak tot de coating volledig is uitgehard. Door na te spoelen met water zult u zien dat het oppervlakte water en vuil -afstotend is geworden.

Heeft u na het opvolgen van de instructies nog steeds vragen over de toepassing van onze coatings? Neem dan vooral contact met ons op! Wij staan u graag te woord en helpen u waar nodig met de toepassing.