Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Wat is een nano coating?

Wat betekend nano?

Het woord nano komt van het Griekse woord νανος of het Latijnse woord nanus wat beide dwerg betekend. Hiermee word een al aangegeven dat we hier met een bijzonder ‘kleine’ wetenschap te maken hebben. Klein in omvang, maar (overweldigend) groot in potentie.

Wat is nanotechnologie?

Zoals de ‘vader’ van de nanotechnologie, Richard Feynman, in 1959 al memoreerde; There’s plenty of room at the bottom. Waarmee hij wou aangeven dat het mogelijk is om te werken met uiterst kleine deeltjes: tussen de 1 en 100 nanometer. Een nanometer is gelijk aan een miljoenste van een millimeter. Ter vergelijking: de dikte van een mensenhaar is 80.000 nanometer! Bij het werken met atomen (de bouwstenen waaruit al onze stoffen zijn opgebouwd) komt dit van pas. Nanotechnologie maakt het mogelijk om deze atomen te manipuleren en de structuur ervan te veranderen. Pas in 1990 werd dit echter herontdekt en als gevolg daarvan is de nanotechnologie echt ontstaan.

Wat is een nano coating?

Nadat het mogelijk werd om op deze schaal te werken zijn er een hele reeks nieuwe producten ontstaan met een unieke werking! De atomen die met gebruik van deze technologie zijn gemanipuleerd kunnen gelijkmatig en diep in het materiaal doordringen. Hiermee kunnen poreuze oppervlakken worden gedicht en bijzonder glad gemaakt, waardoor er een haast onaantastbare coating ontstaat. De nano coating. Deze coating is zeer sterk en praktisch ondoordringbaar. Zelfs bacteriën dringen niet meer door deze laag. Vuil en vetten zijn niet meer in staat zich te hechten aan de ondergrond, waardoor deze makkelijk te reinigen is en een langere levensduur heeft.

Een paar voordelen van nano coating

  • Hydrofoob: een waterafstotend effect
  • Oliofoob: een olieafstotend effect
  • UV bestendig: voorkomt het verkleuren en verweren van het oppervlak
  • Duurzaam: het oppervlak heeft een langere levensduur
  • Besparend: makkelijk schoon te maken en te houden zonder schoonmaakproducten
Met deze wetenschap heeft Lenano een aantal toepassingen gecreëerd waarmee we ons dagelijkse leven een beetje eenvoudiger kunnen maken. In ons geval is dat schoonmaakgemak creëren. Kijk hier welke toepassingen er onder meer toe behoren.