Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

FAQ of Veelgestelde vragen

Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan? Twijfel niet en stel deze via telefoon, email of het contactformulier op de website.

Algemeen

Wat betekent ‘Nano’

Het woord Nano komt van het Griekse woord νανος of het Latijnse woord nanus wat beide dwerg betekend. Een nanometer is een meeteenheid. 1nm (nanometer) is gelijk aan een miljoenste van een millimeter. Ter vergelijking: de dikte van een mensenhaar is 80.000 nanometer!

Nog meer uitleg: Wat is een nano coating?

Zijn de Lenano producten milieuvriendelijk?

De technologie achter onze producten wordt erkend als van groot belang in het beschermen van onze planeet. De SiO²-technologie waarop onze coatings zijn gebaseerd heeft al verschillende toonaangevende prijzen gewonnen waaronder de ‘Green Apple Award

Belangrijk om te weten is dat in de meeste gevallen de behandelde oppervlakken alleen met water kunnen worden gereinigd. Dit betekent dat een enorme hoeveelheid POP’s (persistente organische verontreinigende stoffen) die in veel (chemische) schoonmaakmiddelen aanwezig zijn het ecosysteem niet langer zullen beschadigen.

Bevat de coating mogelijk schadelijke nano -deeltjes?

Nee. Onze coatings worden gezien als deeltjesvrij. Onze technologie is gebaseerd op moleculair SiO2, welke is ontstaan via een aanpassing van het Sol-Gel proces

Waarom is er niks van de behandeling te zien?

Onze dunste nano coatings zijn ongeveer 100 nm dik. Dit betekent dat ze ongeveer 500 keer dunner zijn dan een mensenhaar. We moeten hiervoor een elektronenmicroscoop gebruiken om de coatings te zien.

Wat is de samenstelling van dit bijzondere product?

Dit verbazingwekkende product bevat zuiver, SiO2 (Siliciumdioxide) wat betekent dat het “puur glas” bevat. Het glas is in een moleculaire vorm en wordt in een vloeibare stof gehouden; het wordt pas “glas” wanneer het de mogelijkheid tot drogen krijgt.

Dus hoe werkt de nano coating en wat zijn de voordelen?

De coating is zeer flexibel, superglad, ademend en is superfoob. Dat wil zeggen dat het oppervlak na behandeling olie, water en droge verontreinigingen afstoot.

Droog vuil hecht zich niet aan het behandelde oppervlak en vloeistoffen zoals rode wijn of koffie, zijn niet in staat om de coating te penetreren.

Wat mischien wel het meest bijzonder is, is dat bijna alle behandelde oppervlakken alleen met water kunnen worden gereinigd. Dit betekent dat in de meeste gevallen milieuschadelijke reinigingsmiddelen en/of chemicaliën niet meer nodig zijn.

Producten

Kan ik de coating op elke ondergrond toepassen?

Voor praktisch alle ondergronden is er een nano coating verkrijgbaar. Deze zijn in algemene zin te onderscheiden in coatings voor non-absorberende oppervlakken zoals; glas, metaal, kunststof & zonnepanelen en coatings voor absorberende oppervlakken zoals textiel, hout & steen.

De coatings kunnen niet worden toegepast op oliehoudende houtsoorten, gemengde steensoorten of niet-klevende oppervlakken (anti aanbaklaag, teflon).

Zijn de Lenano coatings voedselveilig?

Al onze coatings zijn getest door onafhankelijke instanties en zijn, wanneer volledig uitgehard (de coating is na circa 20u volledig uitgehard), voedsel veilig bevonden.

Zijn de coatings hittebestendig?

De coatings zijn stabiel tussen temperaturen van -25 ° C tot + 300 ° C.

Toepassing

Hoe breng ik de coating op de juiste manier aan?

Lichte aanslag verwijderen, schoonmaken en ontvetten, Bij een verweerde ondergrond schoonmaken met kalkreiniger of alcohol, Spray of wrijf met een (microvezel)doek een geringe hoeveelheid coating op het droge oppervlak aan, Uitwrijven met een (microvezel)doek, De coating is stabiel na 60min en na circa 20u volledig uitgehard.

Werk snel en in een methodische manier. Wanneer er teveel coating is aangebracht verschijnt er een residu in de vorm van een waas op het oppervlak. Deze is makkelijk weg te poetsen met een doek.

Zorg bij het aanbrengen dat het volledige oppervlak word bereikt.

Zijn de gecoate oppervlakken zelfreinigend?

Nee, want op dit moment is zelfreinigende technologie niet efficiënt, als deze al echt bestaat. We bieden “easy clean” technologie. Lenano coatings hebben anti-aanbaklaag kenmerken. Dit is vergelijkbaar met producten die zijn gecoat met Teflon®.

Hoelang blijft de bescherming werkzaam?

Elke omgeving is anders, sommige oppervlakken worden veel meer gebruikt terwijl anderen veel minder ‘slijtage’ ondervinden. De coatings zijn zeer duurzaam en gaan vele maanden of zelfs jaren mee. (meer dan 5 jaar is mogelijk).

Voor een maximaal rendement:

  • Geen gebruik van schoonmaakmiddelen met een PH <2 >12
  • Geen schuring van het oppervlak

Het parelende effect neemt af en wordt minder- hoe kan dat?

Ofwel de coating is weggesleten na langdurig of veelvuldig gebruik of het oppervlak moet worden gereinigd om het oppervlak opnieuw ‘bloot te leggen’. Het oppervlak kan worden schoongemaakt met een lichte reiniger of met alcohol om de coating weer te ‘verjongen’.

Kunnen de behandelingen opnieuw worden toegepast?

Ja dat kan. Herhaling van de behandeling heeft dezelfde voorwaarden als bij het eerste gebruik. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig schoon, droog en vrij is van verontreinigingen zoals schoonmaakmiddelen en/of vetten.