Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Je boot poetsen voor het nieuwe watersportseizoen

Boot-schoonmaken-met-Lenano

De zomer komt er aan, en dat betekent voor de bezitters van een sloep of plezierjacht dat het weer tijd wordt om deze uit de winterstalling te halen. Want iedereen met een boot kijkt er jaarlijks naar uit, het moment dat de boot weer vaarklaar gemaakt kan worden voor hopelijk weer een mooi seizoen op het water. Een boot hebben is een leuke hobby, veel mensen genieten intens van het varen. Maar je boot poetsen is ook iets wat gedaan moet worden. Dat is iets waar veel mensen minder naar uitkijken.

De boot poetsen ieder jaar een hele klus

Of je het nu doet voordat je de boot in zijn winterberging opbergt of op het moment dat je hem weer ophaalt voor het nieuwe seizoen, het schoonmaken van de boot is altijd een klus waar veel mensen tegenop zien. Want het is een heel oppervlak, ook al heb je maar een klein jacht. En het moet ieder jaar opnieuw. Want zo’n boot wordt flink vuil, ondanks dat hij in het water ligt. Het water spoelt het vuil er echt niet af. Dus dat wordt poetsen en nog eens poetsen om de boot weer een beetje toonbaar te krijgen. En als je de buitenkant hebt gehad, dan moet de kajuit ook nog.

Lenano kan het een stuk makkelijker maken

Met de geavanceerde coating van Lenano wordt het allemaal een stuk eenvoudiger. Deze coating bevat nanodeeltjes en die hebben de prettige eigenschap dat ze vuil- en vetafstotend werken. Met de speciale producten van Lenano breng je een speciale coatinglaag aan waardoor de boot voor minstens twee jaar niet meer intensief hoeft te worden schoongemaakt. Dat klinkt als een sprookje, maar het is echt waar.

Even tijd investeren en dan genieten

Het aanbrengen van de coating kost even tijd, maar die investering is het zeker waard. Je begint met het vuil- en stofvrij maken van de boot. Dat doe je met de speciale reiniger die in het pakket wordt meegeleverd. Vervolgens laat je het oppervlak goed drogen alvorens je met de microvezeldoek de coatinglaag aanbrengt. Ook deze laat je goed drogen, binnen enkele minuten is de coating goed droog. Misschien schrik je even van het resultaat, want het lijkt alsof er een soort mistige laag over je boot ligt. Maar wees gerust, nadat je de boot nog één keer met water hebt nagespoeld zul je zien dat hij eruit ziet alsof hij zo uit de showroom komt.

Ook voor het interieur van de boot

Heb je een boot met een kajuit dan kun je de coating sprays van Lenano ook gebruiken voor het interieur van de boot. Ook de oppervlakken in de kajuit kun je voorzien van een vuilafstotende coatinglaag. Het resultaat zal zijn dat je aanzienlijk minder vaak hoeft te poetsen, ook wanneer je op je boot warme maaltijden bereidt. Vet en vuil krijgen geen kans om zich te hechten. Even alles afnemen met een natte doek is voldoende.
We wensen alle botenbezitters het komende jaar weer veel plezier op het water. Hopelijk wordt het een mooie zomer zodat je er lekker vaak op uit kunt met de boot. We wensen je een behouden vaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.