Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Boot poetsen om winterklaar te zijn

Boot-poetsen-Lenano-schoonmaakgemak

De winter is weer begonnen en ’s nachts vriest het al weer lichtjes. Voor mensen met een boot dus hoog tijd om die weer uit het water te halen. Ook al zijn tegenwoordig veel boten van polyester en kunnen ze ‘s winters rustig in het water blijven liggen, kan het geen kwaad om de boot even uit te laten dampen. Een uitgelezen kans natuurlijk om uw boot schoon te maken en even goed te behandelen met de Kunststof Nano Coating van Lenano.

Boot winterklaar maken

Als u de boot uit het water haalt, moet u de boot ‘opbokken’. Dat betekent dat u de boot aan wal op een bok zet. Het beste kunt u een bok gebruiken die uit een stuk bestaat, een bok in delen is namelijk minder betrouwbaar. Om de boot goed schoon te kunnen maken moet die eerst goed drogen. Zet alle ramen en luiken goed open, zorg dat al het water van dek kan stromen en haal de mast eraf. Zo heeft de wind vrij spel om de boot optimaal droog te waaien. De accu kan wel aan boord blijven, mits deze is volgeladen.

Nu de boot helemaal droog aan wal staat, is het tijd voor het schoonmaken. Ideaal hiervoor is de Maxx Xtreme Cleaner van Lenano. Daarmee reinigt u snel en effectief alle soorten vuil van uw boot. Even sprayen, poetsen en afnemen en u bent al weer klaar. Daarnaast is het ook nog eens biologisch afbreekbaar, dus u hoeft zich niet druk te maken over het milieu. Met Lenano kunt u rekenen op maximaal schoonmaakgemak.

Kunststof Nano Coating

Nu de boot eenmaal schoon is kunt u rustig gaan genieten van de feestdagen. Of u bent een echte doorgewinterde bootliefhebber en u vaart gewoon lekker door. In ieder geval, over een half jaartje is uw boot weer aan een nieuwe beurt toe. Tenzij u de Lenano Nano Coating voor Kunststof gebruikt om uw boot te beschermen!

Dankzij de nanotechnologie waar Lenano bekend om staat blijft u boot het hele jaar door beschermd tegen aangekoekte algen en ander vuil. Dankzij het zogenaamde lotus effect dat de nanotechnologie nabootst, rolt vuil en vet gemakkelijk van de romp van uw boot af. Schimmels en bacteriën vinden geen plek om zich te nesten dankzij de antibacteriële stoffen toegevoegd in onze schoonmaakmiddelen.

Natuurlijk kunt u behalve de romp ook de rest van de boot schoonmaken met de Kunststof Nano Coating. Spray het schone oppervlak in met de coating en wrijf het zachtjes uit met een microvezeldoek, uiteraard meegeleverd met het schoonmaakpakket. Zo blijft uw boot ondanks weer en wind in goede staat.

Of u nu de hele winter door gaat varen, of u nu de boot laat staan, uw boot blijft in uitstekende staat en heeft zo minder onderhoud en schoonmaakwerk nodig! Tegen de tijd dat het weer een beetje begint op te knappen kunt u er gelijk weer op uit. Barbecuetje, bier of wijntje erbij en de zomer kan weer beginnen! En dat toch is waarom u een boot heeft, om er volop van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.