Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Badkamer schoonmaken én schoonhouden in een handomdraai

badkamer schoonmaken

De wind waait, het regent en het begint al weer snel te schemeren. Het is koud en na een lange werkdag wilt u gewoon lekker even onder de douche of in bad. Comfortabel en warm. U ligt lekker in bad en slaakt een diepe zucht van voldoening. Dit is het leven! U blik begint nu echter te verdwalen en u ziet zwarte vlekjes op uw plafond en in de naden tussen uw tegels zitten. U wilt het niet zien en kijk weg naar de glazen wand.

Deze is echter dof en zit vol met kalkaanslag. Daar gaat uw rust. Snel zoekt u het schuursponsje dat ergens bij de wasbak ligt en gaat u aan de slag met het schoonmaken van de badkamer. Eerst de badkamer schoonmaken, anders ligt u niet lekker. Komt deze situatie u bekend voor? Lees dan snel verder!


In deze blog gaan wij namelijk op de volgende punten in:

 • Waarom de badkamer schoonmaken belangrijk is;
 • Hoe u in 5 stappen succesvol uw badkamer kan schoonmaken;
 • Welke elementen uw schone badkamer bedreigen;
 • En, last but not least: hoe nano badkamer coating u gaat helpen in het preventief schoonhouden van uw badkamer.

Aan het einde van deze blog bent u niet alleen in staat uw badkamer schoon te maken, maar weet u ook hoe u een schone badkamer behoudt door middel van het unieke concept van nano coating.

Waarom is de badkamer schoonmaken belangrijk? 

Iedere ochtend en avond maak je veelvuldig gebruik van de badkamer. Dit doe je natuurlijk het liefst in een schone ruimte. Echter, door het veelvuldige gebruik is een vieze badkamer natuurlijk iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Het is belangrijk de badkamer goed schoon te maken. De badkamer is namelijk een vochtige ruimte waar kalkaanslag, schimmel en vuil vrij spel krijgen wanneer de badkamer niet goed onderhouden wordt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hierbij geldt: hoe beter je het schoonmaken van de badkamer bijhoudt, hoe makkelijker je een schone badkamer als resultaat hebt. Door de badkamer namelijk regelmatig schoon te maken, geef je vet- en kalkaanslag en schimmels minder kans om zich aan de oppervlaktes in de badkamer te hechten. Zo voorkom je dat de badkamer écht vies wordt.

Sommige badkamers zullen eerder vies worden dan andere. Zo hebben bijvoorbeeld grote badkamers met grote, gladde oppervlaktes van glas en tegelwerk natuurlijk meer schoonmaakwerk. Echter, voor alle badkamers geldt: vergeet naast het dagelijks onderhoud ook zeker niet een grondige reinigingsbeurt op zijn tijd. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de voegen in de badkamer en het verwijderen van kalk en schimmel op moeilijk te bereiken plekken.

Succesvol de badkamer schoonmaken in 6 stappen

Stap 1: WC schoonmaken

In veel badkamers bevindt zich vaak ook een toilet. Het schoonmaken van de toilet maakt vast al een onderdeel uit van je wekelijkse schoonmaakritueel. Bij de badkamer schoonmaken is dit dan ook een belangrijk onderdeel. Heb je de huishoudhandschoenen aan en de veiligheidsbril en zuurstofmasker op? Goed, laten we dan snel beginnen. Spuit toiletreiniger in de wc-pot, neem de randen goed mee en gebruik de wc-borstel om de toiletpot goed schoon te maken. Laat de toiletreiniger even intrekken en maak vervolgens de buitenkant van de toiletpot, de bril, de klep en het waterreservoir af met een doekje en spons. Blinkt de toilet weer als vanouds? Borstel dan nog even goed na met de toiletborstel en spoel vervolgens goed na.

Tip: Wist je dat de deurklink, lichtschakelaar en spoelknop vaak meer bacteriën bevatten dan de wc-bril zelf? Vergeet deze dan ook niet mee te nemen bij de badkamer schoonmaken.

Stap 2: Douche schoonmaken

Een schone douche mag bij het schoonmaken van de badkamer natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je de douche gaat schoonmaken, begin dan met het wegspoelen van haren en andere viezigheid door met de douchekop de wanden af te spoelen. Spray de douchecabine vervolgens in met een badkamer spray of gebruik een sopje van schoonmaakazijn en water. Sop hier de douchecabine goed mee in en laat dit even intrekken. Met een schuursponsje of borstel kan je vervolgens de tegels schoonpoetsen. Vergeet hierbij niet de hoekjes en randen goed mee te nemen. Wanneer er geen vuiltje meer te bekennen is, kan je vervolgens het schoonmaakmiddel wegspoelen met de douchekop. 

Tip: Zit je douchekop helemaal onder het kalk? Draai dan de douchekop los en laat deze een tijdje weken in warm water met schoonmaakazijn. Dit zal de kalkaanslag als sneeuw voor de zon laten verdwijnen! 

Stap 3: Wasbak schoonmaken

Ook de wasbak moet er bij de badkamer schoonmaken aan geloven. Hoe je de wasbak precies moet schoonmaken, hangt natuurlijk af van het materiaal van de wasbak:

 • Heb je een roestvrijstalen wasbak? Deze is eenvoudig te reinigen met een spons en wat afwasmiddel. 
 • Heb je een porseleinen of keramische wasbak? Ook hiervoor geldt; een spons met wat afwasmiddel doet de truc. Wanneer je kalkaanslag wil verwijderen, kan je hiervoor azijn inzetten. Pas op dat je niet met agressieve middelen of schurende voorwerpen werkt: dit kan de wasbak beschadigen. 
 • Heb je een composiete of granieten wasbak? Kies dan voor een sopje met een zacht schoonmaakmiddel of soda. 

Wanneer je de wasbak goed hebt schoongemaakt, wrijf deze dan even na met een schone, droge theedoek of microvezeldoek voor het beste resultaat.

Stap 4: Spiegel schoonmaken

Een stralend schone spiegel laat je badkamer er al heel anders uitzien, maar dit vraagt wel wat onderhoud. Herken jij ook dat wanneer je de spiegel net hebt schoongemaakt, je hier de volgende dag al eigenlijk niets meer van terug ziet? Door opspattend water van de wastafel, tandenpoetsen, flossen, stof en dergelijke blijft het schoonmaken van de spiegel een vaak terugkerende klus bij het schoonmaken van de badkamer. Hoe je dit het beste kunt doen? Je kunt spiegels op dezelfde manier schoonmaken als dat je ramen schoonmaakt: met een sopje en een spons. Water met afwasmiddel en eventueel een beetje ammoniak vormt een geschikt sopje. Met een zachte spons ga je langs het oppervlakte en dit droog je daarna goed na met een wisser of een microvezeldoekje.

Tip: Als er vervelende strepen achter blijven kun je dit goed behandelen met een stuk krant. Door de krant over het glazen oppervlakte te wrijven verdwijnen de strepen en wordt de spiegel weer stralend schoon.

Stap 5: Badkamertegels schoonmaken

Wanneer je de badkamer gaat schoonmaken, mogen schone badkamer tegels niet ontbreken. Het schoonmaken van badkamertegels lijkt misschien een grote klus, maar eigenlijk heb je hier helemaal niet zo veel voor nodig. In een emmer met warm water los je wat schoonmaakazijn op. Vervolgens gebruik je de zachte kant van een spons om de tegels ermee in te wrijven. Laat de substantie even goed intrekken alvorens je het eraf spoelt. Na een kwartier of half uur kun je met een sponsje langs de tegels gaan. Spoel de tegels na het boenen af met warm water. Hierna kun je de tegels nadrogen met een doek. 

Tip: In plaats van een sopje kun je het water met azijn ook in een lege spuitfles doen. Je sprayt hierna eenvoudig de tegels in met de oplossing. Zo eenvoudig is de badkamer schoonmaken nog nooit geweest! 

Stap 6: Voegen badkamer schoonmaken

Wat niet altijd als de meest leuke schoonmaaktaak wordt gezien bij het schoonmaken van de badkamer is het schoonmaken van de voegen. Toch is het belangrijk de voegen in de badkamer regelmatig schoon te maken. Voegen kunnen namelijk erg snel verkleuren door het vuil dat in de voegen gaat zitten, zoals zeepresten en kalk. Om mooie, witte voegen te blijven behouden en te voorkomen dat ze geler en geler worden, kan je de volgende schoonmaaktip toepassen. Pak een spuitfles en vul deze met een mix van schoonmaakazijn en water. Spuit de voegen in en laat dit ongeveer een half uur intrekken. Met een tandenborstel kun je vervolgens de aanslag wegschrobben. Spoel de voegen hierna goed na met water. 

Tip: Werkt bovenstaand mengsel niet voldoende om de voegen weer stralend schoon te maken? Vervang de schoonmaakazijn dan door iets sterkers, namelijk bleekmiddel. Vergeet hierbij niet oude kleding aan te trekken en laat de ruimte goed doorluchten! 

Welke bedreigingen liggen er op de loer voor een schone badkamer? 

De badkamer schoonmaken is een erg belangrijke taak die je goed bij moet houden. Zo bied je weerstand tegen bedreigingen die continue op de loer liggen: klaar om zich in jouw badkamer te nestelen. Ik heb het hier inderdaad over kalkaanslag en schimmel. Twee dingen die je liever niet tegenkomt bij de badkamer schoonmaken. Kalkaanslag en schimmel ontstaan doordat de badkamer lange tijd niet schoongemaakt is of slecht geventileerd is. Gelukkig is schimmel en kalkaanslag in de badkamer goed op te lossen met de juiste aanpak. 

Schimmel in de badkamer

Schimmels in de badkamer zien er niet alleen vies uit, ze zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid! Daarom is het belangrijk om de schimmels goed te behandelen tijdens de badkamer schoonmaken. Zelfs de meest hardnekkige schimmels kunnen verwijderd worden met de juiste middelen.

Soda is een krachtig middel wat meestal werkt tegen schimmel. Je kunt een schepje soda oplossen in een liter water en in een lege spuitfles doen. Dit spray je op de plekken waar de schimmel zit. Geef het zeker een uur de tijd om in te trekken. Hierna kun je met een borstel over de schimmelplek boenen en de plek zou weg moeten gaan. Mocht dit niet werken kun je ook bleekmiddel gebruiken. En in het geval van een heel hardnekkige schimmel kun je speciaal anti-schimmel schoonmaakmiddel kopen. Deze producten zijn erg krachtig en hierdoor komen de schimmels niet gauw meer terug.

Kalkaanslag in de badkamer

Doordat je in de badkamer zo veel met water bezig bent, is kalkaanslag onvermijdelijk. Deze aanslag kan op de tegels, op het glas en op andere plekken in de badkamer voorkomen. Hoe verwijder je deze kalkaanslag in de badkamer? Met dikke bleek. Dit breng je onverdund aan op een sponsje en hiermee poets je over de kalkplekken heen. Dit middel moet ongeveer een uur intrekken voor een goed effect. Spoel het hierna af met heet water en boen het nog even na. Gebruik een doek om het na te drogen en je kalk zou weg moeten zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Om schimmel en kalk te bestrijden en de badkamer schoon te maken, moet u er al snel veel chemische middelen bij halen. Bij ontkalkingsmiddelen worden er zuren losgelaten die reageren op kalk waarbij er kooldioxidegas vrijkomt. Inderdaad. Dat klinkt ook niet erg gezond. Effectief tegen schimmel zijn de antischimmelsprays. Deze bevatten echter chloor. Ook dat klinkt niet gezond. En dat is het ook niet. Bij gebruik van verschillende soorten chloor samen kunnen zelfs gevaarlijke chemische reacties ontstaan.

Zoals je hierboven in de verschillende stappen al kunt lezen kan de badkamer schoonmaken best een grote en vervelende klus zijn, waar soms ook nog het gebruik van chemische middelen bij komt kijken. Kan badkamer schoonmaken niet anders? Jazeker. De technologische ontwikkelingen vandaag de dag hebben goed nieuws gebracht voor de badkamerliefhebbers: Lenano Sanitair Nano Coating. 

De unieke werking van nano badkamer coating

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, heeft Lenano Schoonmaakgemak de Sanitair Nano Coating ontwikkeld. Door de toepassing van nanotechnologie hebben wij een schoonmaakmiddel ontwikkeld die niet schadelijk is voor de gezondheid. Maar eigenlijk is het niet eens een schoonmaakmiddel. Het is een preventiemiddel! Dit middel voorkomt dat er vieze vetten, kalkaanslag en schimmel op uw sanitair, tegels of spiegelwerk blijft zitten. Dit maakt schoonmaken van de badkamer een stuk eenvoudiger. 

Hoe werkt nano badkamer coating? 

Een nano-coating is een onzichtbare coating die bestaat uit minuscuul kleine deeltjes die hechten aan de ondergrond. Deze kleine deeltjes zorgen voor een ultradunne laag over de ondergrond die water- en vuilafstotend is. Deze laag is bijvoorbeeld aan te brengen over tegels, spiegels en glas en zorgt ervoor dat het vuil zo van het oppervlakte afrolt. Daarbovenop hebben wij antibacteriële stoffen toegevoegd zodat schimmels en bacteriën geen kans krijgen zich op het oppervlak te hechten. Deze stoffen zijn honderd procent biologisch afbreekbaar en daarom niet schadelijk voor het milieu en uw gezondheid. Hierdoor hoef je alleen af en toe een (nat) microvezel door je badkamer te halen, en al dat schrobben, poetsen en boenen is verleden tijd. Klik hier voor meer informatie over de nanotechnologie.

Nano coating als duurzame oplossing voor badkamer schoonmaken

Om het proces van de badkamer schoonmaken voor jezelf makkelijker te maken en daarnaast een schone badkamer te behouden, zijn er verschillende nano-coatings die voor de badkamer geschikt zijn. Zoals bijvoorbeeld de glas coating van Lenano. Deze coating is niet alleen geschikt voor glas, maar ook voor keramische oppervlakken, kortom: je hele badkamer. Je brengt eenmalig deze coating aan op de deuren, douchecabines, tegels, spiegels, glazen wanden en ramen, en je ervaart voortaan een fantastisch schoonmaakgemak wat betreft de badkamer schoonmaken. Hierdoor kun je je altijd schoon voelen in de badkamer, zonder al die moeite. Ideaal toch? 

Preventief aan de slag met de badkamer schoonmaken! 

Vind jij de badkamer schoonmaken ook zo’n klus? Maar vind je een schone badkamer wel belangrijk? Kies dan voor nano badkamer coating en gebruik de nano glas coating of de sanitair coating set. Zo houd jij de badkamer eenvoudig schoon en bespaar je tijd met de badkamer schoonmaken.

Hoe breng je nano coating aan?

Het is voor de aanhechting van de nano coating belangrijk dat de ondergrond zo schoon mogelijk is. Gebruik hiervoor de tips die wij in deze blog geven voor het schoonmaken van de badkamer. Door de voorreiniging hecht de coating zich aan het oppervlakte en niet aan het vuil of vet. Hierna breng je de coating aan met cirkelvormige bewegingen. Vervolgens poets je het oppervlak nog even na met een microvezeldoek. Na een uur is de coating volledig uitgehard en kan het oppervlak in contact komen met water. Voor meer uitleg over het aanbrengen van de nano coating klik hier.

Met deze preventieve aanpak houd jij de badkamer eenvoudig schoon en bespaar je enorm veel tijd met de badkamer schoonmaken. Zo kan jij je rustig nog een keer omdraaien in het bad. Comfortabel en warm. In een stralende, schone badkamer.

 

 • Lenano Sanitair Nano Coating set

  Sanitair Coating Set

  Oorspronkelijke prijs was: €64,95.Huidige prijs is: €59,99.
  In winkelmand