Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Hoe breng ik een nanocoating van Lenano aan?

We krijgen regelmatig de vraag of het aanbrengen van een nanocoating ingewikkeld is. De nanoproducten van Lenano zijn zeer gemakkelijk aan te brengen op het gewenste oppervlak. We leggen hieronder in enkele stappen uit hoe u zelf een nanocoating aanbrengt. 

  1. Allereerst is het van belang dat de ondergrond welke u wil gaan coaten grondig gereinigd is. Voor een optimale werking brengt u de coating aan op een schone, droge en vetvrije ondergrond (hoe beter de voorreiniging, hoe beter de aanhechting, hoe duurzamer de bescherming). U kunt dit doen met een goede reiniger/ontvetter. Wij hebben hiervoor de Maxx Xtreme Cleaner in ons assortiment. Dit is een zeer goede nano cleaner welke zorgt voor het gewenste resultaat. U brengt de Cleaner aan middels de spuitfles. Laat de Cleaner kort intrekken en spoel het oppervlak na met water. Zorg dat het oppervlakte droog is voordat u gaat coaten.
  1. Schudt de coating in de fles alvorens u deze gaat aanbrengen. De coating brengt u dun aan met de bijgeleverde microvezeldoek. Breng de coating, in cirkelvormige bewegingen, aan op het oppervlak en herhaal tot de coating is opgedroogd. Zorg er voor dat het hele oppervlak geraakt word. De coating vormt een verbinding waarvoor het van belang is dat het hele oppervlak gelijkmatig wordt behandeld. Laat de coating hierna enkele minuten drogen.
  1. Poets na ongeveer 5 minuten het oppervlak na met een droge (microvezel)doek. Het kan gebeuren dat na het aanbrengen van de coating het oppervlak een beetje ‘mistig’ oogt. Dit lost u gemakkelijk op door met een vochtige doek het oppervlak af te nemen.
  1. Wacht vervolgens een aantal uur met het gebruik van water op het oppervlak tot de coating volledig is uitgehard. Door na te spoelen met water zult u zien dat het oppervlakte water en vuil -afstotend is geworden.

Heeft u na het opvolgen van de instructies nog steeds vragen over de toepassing van onze coatings neem dan vooral contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u waar nodig met de toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.