Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Is uw caravan klaar voor de winter?

Uw-caravan-klaar-voor-de-winter Lenano schoonmaakgemak

Buiten is het koud. Het regent of er valt wat natte sneeuw. Misschien krijgen we dit jaar wel echte sneeuw. Binnen zit u gezellig voor het haardvuur, cadeautjes onder de boom, familie erbij. Het is lekker warm binnen, het is het seizoen om lekker binnen te zitten. Het is winter.

Kortom, de zonnige vakantieperiode is nog ver weg. Maar uw caravan staat klaar om over een paar maanden weer met u op reis te gaan. Helaas moeten de meeste caravans de hele winter buiten staan en dit brengt extra onderhoud met zich mee.

Of misschien wilt u tijdens de winter wel weg uit ons koude kikkerlandje. Lekker een paar weken de zon op zoeken, waar het klimaat een stuk prettiger is. Of op wintersportvakantie, dat kan natuurlijk ook. Wat uw plannen deze winter ook zijn, een ding is zeker: Uw caravan heeft onderhoud nodig. Met de nieuwe Kunststof Nano Coating van Lenano gaat dit nu met het grootste gemak!

Winterkamperen

Het is belangrijk dat u goed voorbereid op pad gaat wanneer u in de winter gaat kamperen. Zo is het verstandig om alle waterreservoirs te legen en leidingen naast de verwarmingsbuizen te leggen. Zo bevriezen de reservoirs en de leidingen niet. Siliconenspray kan ook handig van pas komen tegen vastgevroren deuren, ramen en sloten. Een bezem, een stevige sneeuwschep, een verwarming en een föhn mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Eenmaal op pad doet u er goed aan extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Houdt daarom meer afstand, niet alleen van uw voorligger, maar ook van de berm of de vangrail. Sneeuwverschuivingen kunnen zeer gevaarlijk zijn. Daarnaast schuift de camper nog graag een eind door achter uw auto. Rekening houden met een nog langere remweg is geen overbodige luxe. Sneeuwkettingen en winterbanden zijn natuurlijk ook niet! Uiteraard is bij noodgevallen wat extra winterkleding altijd welkom. Zet de radio aan om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden.

Uiteindelijk op de camping aangekomen kunt u het beste een plek uit de wind en in de zon zoeken. Zet de kachel aan en laat die aan staan, 24 uur per dag. Daarbij is het niet onverstandig om de camper tweemaal daags te luchten. Condens en nare luchtjes kunnen zo verdreven worden. Uw bezem en schep komen goed van pas wanneer u de ruimte rondom de caravan sneeuwvrij wilt houden.

winterkamperen - Lenano schoonmaakgemak

Caravan schoonhouden

Ondanks bovenstaande schoonmaaktips wordt uw caravan nog steeds enorm vies, of hij nu de hele winter thuis in de regen staat of mee op wintervakantie gaat en de hele winter onder een pak sneeuw ligt. Hiervoor heeft Lenano nu het perfecte schoonmaakmiddel om uw caravan schoon te houden. Dankzij nanotechnologie krijgt uw caravan een waterafstotende laag waardoor vet, vuil en vocht niet op het oppervlak kan hechten. Strooizout, modder, olie en schimmels hebben geen schijn van kans meer.

Het enige wat u hoeft te doen is de caravan schoon te maken met de Maxx Xtreme cleaner in handige spuitfles. U spoelt de caravan vervolgens af met water en laat het oppervlak drogen. Eenmaal droog brengt u de Kunststof Nano Coating van Lenano aan met bijgeleverde microvezeldoek en u bent klaar. Lenano staat niet voor niets bekend om zijn ultieme schoonmaakgemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.