Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Ramen lappen verkozen tot meest vervelende huishoud klus.

Het lappen van de ramen wordt door Nederlanders gezien als de meest vervelende klus in huis. Dit blijkt uit een enquête van de website lenano.nl onder iets meer dan 150 mannen en vrouwen. Na het ramen wassen staat stofzuigen op nummer 2 in de lijst met meest vervelende klusjes, nauw gevolgd door het toilet schoonmaken.

Ramen wassen verkozen tot meest vervelende klus
De deelnemers van het onderzoek hebben vragen beantwoord over klusjes in en om het huis. Maar liefst 20% van de ondervraagden verkoos ramen wassen als meest vervelende klus in het huishouden. 9% van de stemmen ging naar stofzuigen en 8% van de ondervraagden vind het toilet reinigen de minst prettige klus. Hieronder vindt je de top 10 die is samengesteld uit de resultaten van de enquête:

Top10 meest vervelende huishoudklusjes

  1. Ramen wassen
  2. Stofzuigen
  3. Wc schoonmaken
  4. Badkamer schoonmaken
  5. Dweilen
  6. Afwassen
  7. Kleren wassen
  8. Bedden verschonen
  9. Afstoffen
  10. Opruimen

Mannen verantwoordelijk voor de afwas
Uit de cijfers blijkt ook hoe de rollen zijn verdeeld in het huishouden. Opvallend genoeg is in 42% van de gevallen de man verantwoordelijk voor de afwas of het in- en uitruimen van de vaatwasser. 26% van de huishoudens wisselt dit eerlijk af of doet het samen, en bij 32% van de ondervraagden neemt de vrouw deze taak volledig op zich.

Het stofzuigen daarentegen blijkt echt een vrouwenklusje. In 71% van alle huishoudens is de vrouw de baas over de stofzuiger. Ook het wassen van kleren en de badkamer schoonmaken blijken vooral weggelegd voor de vrouw. Mocht de wc verstopt zijn dan is vrijwel in alle gevallen de man de aangewezen persoon om dit op te lossen.

Onkruid verwijderen meest vervelende buitenklus
De deelnemers van de enquête werden ook bevraagd over de meest vervelende klus buitenshuis. Onkruid verwijderen valt hierbij het minst in de smaak (13%), gevolgd door grasmaaien (8%) en talloze andere klussen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.