Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

De vele toepassingen van Nano Coatings

Vele-toepassingen-nano-coatings-Lenano-schoonmaakgemak

Sinds de opkomst van de nano technologie zijn er veel ontwikkelingen geweest in de toepassingen van deze technologie. Met de natuur zelf als voorbeeld, kunnen er enorm veel eigenschappen aan een stof worden toegevoegd. Zo is dat ook gedaan bij de nano coatings van Lenano. De structuur van deze coatings zijn gebaseerd op de structuur van een lotusbloem. Tegenwoordig heeft Lenano zijn coatings zo ver weten te ontwikkelen dat ze zo goed als overal toepasbaar zijn.

Lenano staat voor schoonmaakgemak en daarom willen we een compleet aanbod leveren zodat u geen andere producten meer nodig heeft. Dit geldt voor gebruik in de industriële sector maar dat geldt ook voor het particuliere gebruik van onze coatings.

Schoonmaakgemak in het huishouden

Schoonmaken thuis zal nooit meer hetzelfde zijn wanneer u eenmaal een coating heeft uitgeprobeerd. Het gemak van een nano coating in de tuin, badkamer of keuken is ongekend. Een keer een coating aanbrengen en u bent klaar voor de rest van het jaar. Uw toilet, uw wasbak en uw douche zijn misschien wel de eerste plekken waar u aan denkt wanneer u uw huidhouden gaat coaten. Dat is natuurlijk logisch. De meeste mensen douchen elke dag thuis, en dat is een hoop water en microscopisch vuil wat eigenlijk elke dag schoongemaakt moet worden.

Maar ook uw keuken kan met een druk leven te veel tijd kosten om elke keer schoon te maken. Een kant en klaar maaltijd of eten thuis laten bezorgen is natuurlijk ook niet altijd de oplossing. Ook uw vissenkom of aquarium heeft regelmatig onderhoud nodig. Een pompje maakt een hoop verschil, maar als u uw visjes door helder glas wilt zien zwemmen, is een nano coating geen overbodige luxe. Uw vis loopt geen gevaar, want de coating is afbreekbaar.

Het fijnst is misschien wel de Lenano Glas Nano Coating. Drie of vier keer per jaar de ramen zemen met het klimaat in Nederland is vaak niet eens genoeg. Wind er regen maken een net gezeemd raam weer heel erg snel vies. Door een coating aan te brengen krijgt het glas een betere bescherming tegen de omstandigheden van het Nederlandse zeeklimaat. Vuil en vocht hecht zich niet meer aan het oppervlak waardoor een regenbui de ramen weer schoonspoelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de Lenano Zonnepaneel Nano Coating. Daar komt nog eens bij dat schone panelen meer rendement opleveren.

Industriële toepassingen

U denkt misschien: ‘Handig die coating, in het huishouden’. Maar de industriële sector heeft nog veel meer baat bij nano coatings. Natuurlijk is de besparing in onderhoud het eerste waar een ondernemer nieuwsgierig naar wordt. Het kan natuurlijk een hoop tijd en daarom ook geld schelen wanneer een productie proces niet of minder vaak onderbroken hoeft te worden voor onderhoud.

In veel gevallen zijn nano coatings zelfs onmisbaar geworden voor het productieproces. Zo kan een coating bijvoorbeeld meer zonlicht doorlaten bij een zonnepaneel. Of een metalen onderdeel, bewerkt met een nano coating ondervindt minder weerstand waardoor het mechanisme soepeler en sneller loopt. Dit kan ook weer energie of brandstof besparen. Uiteraard zijn er nog veel meer toepassingen voor een coating van Lenano. Probeer het gewoon eens uit!