Skip to main content
Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!
Gratis verzending vanaf €33,99 en voor België +€3,-
Support: 085-130 43 49

Wat is nu precies het Lotuseffect?

Wat is precies het lotuseffect Lenano schoonmaakgemak

Snellere zwemkleding door het gebruik van haaienhuid, met gekkovoeten een wand beklimmen of vocht opvangen zoals de woestijnkever uit Afrika. De natuur weet de wetenschap keer op keer te inspireren om nieuwe technieken uit te vinden. Dit is allemaal mogelijk door het gebruik van nanotechnologie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is slechts een kwestie van tijd en ontwikkeling.

Dit geldt ook voor het lotuseffect waarmee Lenano zijn coatings voorziet. De Lotusbloem is van nature waterafstotend en wetenschappers hebben deze techniek na weten te bootsen door de structuur van de bloem te bestuderen op moleculair niveau. Dit zorgt voor een innovatief product geschikt om zo goed als alle materialen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Oorsprong lotusbloem

Wat is er toch zo bijzonder aan die lotusbloem? Als we helemaal teruggaan in de geschiedenis naar het Oude Perzië (Iran), dan komen we al afbeeldingen tegen van belangrijke mensen met lotusbloemen. Het symboliseerde de zon en het licht. Bij de Chinezen en in het oude Indië stond de lotus symbool voor reinheid, volmaaktheid en de vrouwelijke kant van de mens. De Egyptenaren zagen de lotus zelfs als symbool voor wedergeboorte.

Dat deze plant zo bijzonder is, komt niet alleen door zijn mooie uiterlijk en waterafstotend vermogen. De plant groeit in een donkere, natte omgeving van een moeras. Onder water kan de steel wel ruim 5 meter groeien voordat hij boven water komt. Na deze ‘donkere’ reis komt de bloem boven water en begint deze te bloeien, het hele jaar door. Wanneer het donker wordt, sluit de bloem om vervolgens de volgende morgen weer open te gaan. De bloem spuugt zijn zaden uit in het water waar nieuwe lotusbloemen hun ‘reis’ weer helemaal opnieuw beginnen.

Men had in de oudheid blijkbaar genoeg tijd om er allerlei levens theorieën er op los te laten. De lotus zal zijn schoonheid en de bijgevoegde spirituele en symbolische waarde niet zomaar verliezen. Maar met de technologische vooruitgang van vandaag de dag, zijn wetenschappers nu veel vaker bezig nieuwe technieken te ontwikkelen. En de consument profiteert hiervan.

Toepassing nanotechnologie

Hoe profiteert de consument van het lotuseffect? Een van de meest ontwikkelde producten in de nano technologie zijn de coatings. Lenano biedt coatings aan voor alles in en rondom het huis. Bescherm uw keuken, uw badkamer, uw houten schutting, uw stenen vloer, uw glaswerk en zelfs uw zonnepanelen met een coating en alles blijft langer mooi, alles gaat langer mee en u bespaart al snel een hoop geld.

En niet alleen de consument profiteert hiervan. Lenano bied ook coatings voor de zakelijke markt aan, specifiek per branche. Ondanks het schoonmaakgemak van Lenano vereist het gebruik van een coating in de zakelijke markt vaak wat meer kennis. Daarom biedt Lenano diensten aan om coatings op grote schaal aan te brengen bij de zakelijke klant.

We kunnen dus eigenlijk wel zeggen dat we de ‘donkere periode’ van keihard schrobben achter ons kunnen laten en dat er een nieuwe periode aanbreekt van schoonmaakgemak. Dankzij de wetenschappelijke ontwikkelingen van vandaag en dankzij dat hele mooi speciale plantje.